‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’

‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’. Een volkswijsheid waar je pas over na denkt wanneer je je in een groep ouderen bevindt. Vandaag ben ik met een aantal bewoners van het Vondelstede door het Vondelpark gelopen.

De herfst is volle gang. De kalende en kleurrijke bomen beginnen hun bladeren te laten vallen. De weerkaatsing van de zon schijnt op het natte en glimmende wandelpad in het Vondelpark. Mensen in het park die gekleed zijn, alsof ze een Siberische winter zouden kunnen overleven. Dit is een beeld wat veel ouderen slechts nog vanuit hun kamerraam kunnen zien.

Vandaag is daar verandering in gekomen. In samenwerking met Amsterdam Cares hebben we een groep ouderen van het woonzorgcentrum ‘Vondelstede’ meegenomen om te genieten van een wandeling door het Vondelpark in de herfst. Vaak kunnen ze niet meer zelfstandig naar buiten, door de dementie of omdat ze niet meer kunnen lopen. Dus hebben wij een handje geholpen.

De frisse lucht in combinatie met de zon op het gezicht en de onderbreking van hun dagelijkse routine, deed een glimlach verschijnen op de gezichten van veel ouderen. Uiteindelijk straalden ze meer dan de zon zelf vandaag. Ik ben heel blij dat ik hier vandaag onderdeel van heb mogen zijn!

Colby Harmon – Trainee Talent Program