Old Colfield starring Bas Vlaszaty

Hi Bas, leuk om je weer te zien! Hoe is het met je?

Mooi dat je er bent! Het gaat goed, drukke dag gehad en leuk om weer van Young Colfield te horen.

Gaaf om het kantoor te zien, het bruist van de energie hier! Wat doet iFLEAT nou eigenlijk?

Het is inderdaad een leuke omgeving om in te werken, lekker los en ondernemend. iFLEAT laat je als vliegtuigpassagier bijzondere maaltijden ervaren: ‘signature dishes’ van ‘s werelds beste restaurants. Maaltijden tijdens de meeste vluchten zijn de laatste jaren verslechterd. Met iFLEAT proberen we je eetervaring in de lucht weer bijzonder te maken. We zijn een startup en timmeren hard aan de weg. Als reiziger kun je onze maaltijden nu bestellen op verschillende internationale vluchten van Airberlin.

Klinkt als een mooi initiatief met veel potentie. Wat is jouw rol?

Als Application Manager van iFLEAT ben ik verantwoordelijk voor het optimaliseren van de online omgevingen van iFLEAT. Dat betekent zowel de website, mobiele app als koppelingen met bestaande systemen van onze partners. We hebben nu nog een klein team en maken constant ontwikkelingen, dus goed samenwerken is cruciaal. Ik reis soms mee met mijn baas, de CEO, naar potentiele partners: andere vliegtuigmaatschappijen. Niet alleen op IT-vlak stuur ik de organisatie de goede kant op, ook aan de business-kant denk ik graag mee. Mijn werkzaamheden zijn dus best divers en veel in de breedte meedenken maakt het echt interessant. Ik heb echt het idee dat ik meebouw aan een steeds beter iFLEAT.

Wow! Wat ik van iFLEAT online heb gezien ziet er strak uit. Heb je dat allemaal zelf ‘gebouwd’?

Gedeeltelijk. We hebben een mooie samenwerking opgezet met één van de buren hier. Zij verzorgen het grootste deel van de uitvoering van onze IT-development. Ik leid dit in goede banen en zorg dat de standaarden hoog blijven en de communicatie tussen de verschillende systemen soepel verloopt. Als passagier kun je van onze diensten gebruik maken door, nadat je een ticket hebt geboekt, via onze website of apps een maaltijd te bestellen. We zijn bezig te integreren in de websites van de vliegtuigmaatschappijen zelf om het voor de klant nog gemakkelijker te maken om bij ons te bestellen. Dit probeer ik constant gebruiksvriendelijker te maken en dat vergt ook veel samenwerking met onze partners. We zijn ook afhankelijk van de IT die zij hanteren.

Mooie stap na Young Colfield zeg! Hoe kwam je bij iFLEAT terecht?

Dat was eigenlijk bij toeval via een vriend van vroeger uit Purmerend. iFLEAT was toen nog echt in de startende fase en ze hadden iemand nodig met specifieke IT-kennis. Ik kon toen met name waarde toevoegen in besprekingen over de samenwerking die nodig was om verschillende systemen op elkaar aan te laten sluiten. Tegelijkertijd kon ik uitstromen bij ING, een luxe positie! Ik heb toch gekozen voor de mogelijkheid om onderdeel te zijn van een bewegende, snel groeiende organisatie met een gaaf idee. En het internationale aan mijn werk nu maakt het ook heel interessant!

Wat heeft je tijd bij Young Colfield je gebracht als je terugkijkt?

Heel veel! Bij ING heb ik heel veel vakinhoudelijke kennis opgedaan en moderne manieren van samenwerken geleerd die ik hier ook toepas. Wat ik gaaf vind aan mijn huidige baan is dat ik ook veel wordt betrokken in de meer strategische en ondernemende aspecten. Dat maakt wel dat ik minder hardcore aan het programmeren ben. Dat mis ik wel en ik ben er ook mee bezig om te zorgen dat ik de komende periode daar weer meer aan ga werken. Uiteindelijk is het voor mij enorm belangrijk dat ik me juist op dat gebied blijf ontwikkelen en daar de juiste uitdaging in houd.

Is er nog iets dat je zou willen delen met huidige Young Colfielders?

Haal eruit wat erin zit en houd je ogen open. Zeker als Engineer ben je best wel gewild in de huidige arbeidsmarkt. De periode bij Young Colfield heeft me echt geholpen nog beter te worden in mijn vak en daarin stevig in mijn schoenen te staan. Een jaar geleden ben ik in deze uitdaging gestapt zonder precies te weten hoe het zou lopen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Na het grote ING zit ik nu in een totaal andere omgeving. Er komen niet vaak kansen voorbij om deel uit te maken van een startend bedrijf en te helpen iets op te bouwen wat er tot nu toe nog niet was. Die ervaring, waarbij je met veel meer in aanraking komt dan bij een IT-baan in een grote onderneming, maakt dat ik nog steeds blij ben dat ik deze kans heb gepakt. Mede door het Top Engineer Program doe ik wat ik nu doe, en zorg ik ervoor dat je aan boord ook in economy-class lekker kan eten.

Geplaatst door Young Colfield in op 16 mei 2017