Old Colfield starring Joris van der Steuijt

Joris, hoest?!

Haha, ja gaat goed. Wat een mooie Young Colfield openingsvraag, lekker persoonlijk inchecken.

Ja zeker, sharing is caring. Hoe heb je het sinds je weg bent bij Young Colfield?

Het is er niet makkelijker op geworden. Young Colfield is eigenlijk een gespreid bedje waar je aan niet zoveel dingen hoeft te denken. Nu ik een eigen bedrijf heb moet ik overal aan denken en overal voor zorgen. Dat is wel een groot verschil in verantwoordelijkheid. Ik loop ook tegen veel meer dingen aan dan tijdens mijn traineeship. Je moet als ondernemer min of meer alles kunnen. Je administratie moet op orde zijn, je sales moet goed zijn, je moet je dienst kunnen leveren; van alle kanten worden dingen gevraagd. Het moeilijkste is het komen tot een perfecte waarde propositie. Het is een reis waar je heel veel moet keren en draaien. Soms denk je dat het heel goed gaat en ben je euforisch en een minuut later kan het weer totaal anders zijn. Het gaat als een rollercoaster op en neer. Als je het breed spreid zie je wel dat je in de juiste richting gaat, maar op dag- of weekbasis is het bijna niet te zeggen. Daarom is de vraag ‘hoe is het’ of ‘hoe gaat het met je bedrijf’ heel moeilijk te beantwoorden. Dit kan ik zelf pas beantwoorden als ik op een structurele basis weet wat ik aan het doen ben en de periode hier is eigenlijk continu zoeken geweest naar het business model. Soms met succes, soms met tegenslag. Maar het belangrijkste is dat ik volledig sta achter wat ik doe en veel potentie zie in wat we aan het opbouwen zijn.

Kan je kort iets over je eigen onderneming vertellen?

Het heet LAB15. We helpen organisaties met het volledig benutten van het innovatiepotentieel m.b.t. Emerging Technologies. De technologieën waar we ons vooral op richten zijn Blockchain, Internet of Things en Artificial Intelligence.

Gaaf! Hoe ben je daar zo in terecht gekomen?

Na mijn tijd bij Young Colfield ben ik drie maanden aan de slag gegaan als freelancer bij SPARK. Daarna heb ik gewerkt bij een startup genaamd Carnomise. Dat was een korte en harde leerweg aangezien Carnomise al na drie maanden failliet ging. Gelukkig had ik goede contacten overgehouden aan mijn tijd bij SPARK en ben ik samen met twee anderen mijn eerste bedrijf begonnen genaamd Startup Insight. Die startup maakt nu onderdeel uit van de ING innovatiestudio waar we samen met ING kijken hoe we deze propositie zo goed mogelijk naar de markt kunnen brengen. Negen maanden na de start van Startup Insight kwam er een tweede bedrijf bij: LAB15. Dat is waar ik nu het meeste op focus, ik ben nog wel betrokken bij de strategische keuzes die Startup Insight maakt.

Hoe bevalt het werk als eigen ondernemer?

Het bevalt super goed. De reden dat ik ben gaan ondernemen is omdat ik op veel vlakken betrokken wilde zijn. Je wordt bij traineeships of banen vaak in hokjes gestopt. Je ‘bent’ logistic, finance of HR maar ik ben helemaal niet opgeleid tot één van die hokjes en wil me ook helemaal niet zo specialiseren. Dat was ook een van de redenen om bij Young Colfield te starten. Ook tijdens mijn opdrachten voor Young Colfield zat ik vaak in een specifieke functie, bij multinationals bijvoorbeeld. Ik vind het juist tof om met veel verschillende dingen bezig te zijn. Dat kan als ondernemer, het is meer een totaalpakket.

Als je terugkijkt op je tijd bij Young Colfield, wat mis je dan?

De mensen. Zowel het MT als de trainees en mijn eigen team. Ik zag het eigenlijk als verlengde van mijn studententijd en uiteindelijk heeft het me gestuurd in de juiste richting. Verder mis ik de bar, de wintersport, oh en het weerwolven! Schrijf dat maar op.

Welke opdrachten heb je tijdens je traineeship gedaan?

Mijn eerste opdracht was bij ING als program controller. Uiteindelijk ben ik vanuit daar in een tweede functie gerold als portfolio analist. Na mijn twee opdrachten bij ING ben ik naar ABN AMRO gegaan als business analist tussen finance en IT. Mijn Young Colfield tijd heb ik afgesloten met een prachtige opdracht bij SPARK waar ik de vrijheid kreeg een accelerator programma op te zetten voor innovatieve MKB’ers.

Wat is het voornaamste dat je meegenomen hebt uit je tijd bij Young Colfield?

Vrienden. En er zijn regelmatig situaties die ik nu tegenkom waarbij ik terugdenk aan mijn tijd bij Young Colfield, die me nog steeds elke dag helpen. Ik ben beter geworden in het lezen van mensen en heb organisatie sensitiviteit ontwikkeld. Dit zijn typische soft skills waar ik eerst niet zoveel van moest hebben maar waar ik nu absoluut de meerwaarde van in zie.

Is er iets wat je mee zou willen geven aan onze huidige of toekomstige trainees?

Wees niet ongeduldig en kijk met perspectief. Je hoeft niet elke dag impact te maken. Wil niet te snel toewerken naar een resultaat, maar kijk waar je vandaan komt en bekijk het over de langere termijn. Daarnaast; doorzettingsvermogen wordt beloond. Gooi niet te snel het bijltje erbij neer omdat het even tegenzit. En even tegenzitten kan ook twee maanden zijn. Maar wat zijn twee maanden op de 40 jaar die je nog gaat werken?

Dank, ik ga het onthouden!