Sneak Peek met ABN AMRO trainee Aniek Vaandrager

Hoi, Ik ben Aniek! Ik ben trainee in het YC ABN AMRO IT Business Program.

Wat ben je allemaal aan het doen bij de ABN AMRO?

Sinds mei ben ik als development engineer op de afdeling Non-Financial Risk begonnen. Binnen de afdeling wordt met scrum gewerkt en ben ik ook in een van deze teams gezet. Ik ben onderdeel van het SIM Forensics scrum team, waarin ik mij voornamelijk bezig houd met het oplossen van IT-gerelateerde vraagstukken voor het SIM Forensics (Het fraude onderzoeksteam – de klant). In het team werk ik met een Product Owner, Scrum master, en twee andere Development Engineers. Ons voornaamste doel is om het systeem dat de klant gebruikt optimaal te laten lopen. Dit is moeilijker dan het lijkt! De hoeveelheid data die de klant gebruikt word groter en groter waardoor er continue nieuwe aanpassingen aan het systeem gemaakt moeten worden. Mijn taak als IT Development Engineer is om met de verschillende stakeholders te schakelen om zo te analyseren wat de mogelijkheden zijn en dit voor te leggen aan de klant. Hierin fungeer ik ook als brug tussen de IT en de klant. Omdat het vaak snel technisch word bij onze IT-mannen is het de taak van de development engineer om deze technische aanpassingen te vertalen naar “begrijpelijk Nederlands”, zodat elke stakeholder precies weet waar het over gaat.

De sprints van ons team zijn drie weken, waarin ik nooit stil zit. De taken zijn dusdanig opgezet dat deze binnen een sprint afgerond kunnen worden, waardoor we aan het einde van de sprint vaak een Yes-momentje beleven. Daarnaast houdt dit ook in dat er elke drie weken nieuwe vraagstukken worden behandelt, en hoef ik nooit eenzijdig werk te verrichten.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Voordat ik bij de ABN AMRO begon met werken had ik vrij weinig technische kennis, het was daardoor voor mij de eerste weken dan ook erg wennen door alle technische gesprekken en verschillende afkortingen die langs mijn oren vlogen. Nu, een aantal maanden later, gaat het mij al een stuk makkelijker af en merk ik dat ik in de grote lijnen goed kan meepraten tijdens vergaderingen. Dit komt grotendeels door de hulp die ik van mijn collega’s heb gehad om het beter te begrijpen.

Daarnaast ben ik er achter gekomen dat het werken binnen zo’n grote organisatie als de ABN AMRO, niet zo stijf en zakelijk is als dat ik verwacht had. Vanaf het moment dat ik begon met werken ben ik in een warm bad terecht gekomen waarin de collega’s mij graag willen helpen.

Wat vind je van het traineeship programma?

Ontzettend leuk! Ik vind de combinatie tussen het werk bij de ABN AMRO maar ook de trainingen en coaching van Young Colfield erg fijn. Omdat er zo veel dingen op mij af komen zijn de begeleiding en trainingen die ik krijg goed om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik ook veel aan mijn trainee groepje. Dit groepje bestaat uit 5 trainees die ook IT Development Engineers zijn bij de ABN AMRO, maar op andere afdelingen binnen de bank werken. Omdat wij allemaal tegelijk zijn begonnen kunnen wij onze ervaringen met elkaar delen en veel tips aan elkaar geven, wat ik als erg waardevol ervaar.

 

Geplaatst door Young Colfield in op 24 augustus 2017