Wij zijn perfect (NOT)

Je leest deze blog vast omdat je geïnteresseerd bent in Young Colfield. Ik kan me zo voorstellen dat je, van alle content op deze website, enthousiast wordt over het Talent Program. Je leest verhalen over mooie, slimme, jonge mensen die onwijs bezig zijn met leren op de werkvloer. Verhalen over persoonlijke ontwikkeling, filmpjes op social media die laten zien hoe fantastisch onze business course is en successen die trainees vieren tijdens hun opdrachten. De rooskleurige wereld van Young Colfield anno 2017. Misschien ben jij ook wel kritisch en vraag je je af: Gaat daar dan nooit iets verkeerd? De wereld is niet perfect, ik ben niet perfect, trainees bij Young Colfield zijn niet perfect en blunderen hoort nou eenmaal bij het leven. Dus ja, er gaat hier van alles mis. Ik wil graag een selectie blunders van trainees bij Young Colfield met je delen. Open en bloot leg ik onze fouten op tafel. Ik daag je bij deze uit om te leren van onze fouten en om niet bang te zijn zelf fouten te maken. Of om er heel hard om te lachen, dat mag ook. Veel leesplezier!

“Ik organiseerde een kwartaalbijeenkomst voor mijn opdrachtgever, we hadden een heel strak budget dus mijn manager zat bovenop de kosten. Ik had super vette gadgets geregeld die we medewerkers van de afdeling meegaven. Een dag voor het event werden er ineens wel heel veel dozen afgeleverd. Ik had per ongeluk 3 keer zoveel gadgets besteld, die ik ook moeilijk kon retourneren gezien ze bedrukt waren met een logo. Was even pijnlijk toen ik dit moest uitleggen aan mijn zuinige manager.”

“Er stond een best belangrijke afspraak in mijn agenda terwijl ik die week op vakantie was. Dit had ik even gemist en hier kwam ik op de dag zelf achter. Toch lullig toen ik moest bellen vanuit Oostenrijk dat er niet bij kon zijn.”

“Ken je die draaideur van ABN op de Zuid-As? Ik had een meeting met een manager en ze stelde voor om even buiten te gaan zitten. Wij moesten dus die draaideur door en in de meeste draaideuren kun je prima met twee personen in 1 vakje. Bij de draaideur van ABN dus niet, maar daar kwam ik pas achter toen ik al bij haar in de draaideur was gestapt en heel ongemakkelijk tegen haar aangedrukt stond. Wat het extra rampzalig maakte? Echt net voor het einde stopte de deur abrupt terwijl mijn gesprekspartner de move maakte om uit te stappen. Waardoor zij ook nog eens keihard tegen de glazen deur aan klapte. Ai. Tip: stap altijd in een aparte deur.”

“Op mijn eerste werkdag was ik zo onder de indruk dat ik even niet meer wist hoe je op een normale manier je manager begroet. Ik ging er vol voor en gaf hem drie zoenen. Schijnt toch niet helemaal normaal te zijn, awkward!”

“Je kent ze wel, zo’n mail waar een hele groep mensen in ge-cc’t staat. Ik irriteerde me enorm aan 1 collega uit deze groep omdat deze persoon nooit afspraken nakwam en altijd verzaakte om werk op te leveren. Op een gegeven moment was ik er zo klaar mee dat ik mijn andere collega’s wilde laten weten hoe irritant deze persoon was. Per ongeluk had ik dit dus naar iedereen gestuurd, inclusief de persoon in kwestie. Gelukkig zag deze collega zelf ook wel in dat hij zijn afspraken niet nakwam en konden we nog prima door één deur.”

“Ik assisteerde op een event waar Jan-Peter Balkenende een lezing hield. Op het podium stonden nog allemaal spullen die daar niet hoorden terwijl hij zijn verhaal al was begonnen, dus ik liep even het podium op om dit op te ruimen. Op de achtergrond. JP dacht dat er iets aan de hand was en stopte totaal met zijn verhaal. Ineens keek iedereen mij aan. Oeps.”

Zo en nu jij weer!