Do you have what it takes?

Voorwaarden ING Top Engineer Program

Universitaire studie

Je hebt een bèta studie afgerond (Informatica, Artificial Intelligence, Computing Science, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde of een aanverwante studierichting).

Talen

Je Nederlands en Engels zijn goed en je hebt aantoonbare interesse in verschillende programmeertalen, waaronder JAVA.

Interesses

Bij het horen van termen als Agile, Scrum, Test Driven Development en Single Page Apps begint het te kriebelen (op een positieve manier).

Toekomst

Je bent dol op het vak en volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet.

Systemen

Je hebt interesse in Polymer, AngularJS, JQuery, HTML, CSS, Jersey, Jackson (JSON) en/of Spring Framework.

Authentiek

Je bent zelfkritisch en je wilt heel graag groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld.

Inhoud

Zo ziet het programma er uit

In 13 maanden doorloop je het programma met een team van 5 high potentials. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden bij ING.

Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving van ING, waar je volgens de nieuwste methoden binnen complexe IT projecten werkt. Als Engineer vervul je in een professioneel team van Development- en Operations Engineers (DevOps team) een belangrijke IT inhoudelijke rol bij het ontwikkelen van applicaties.

Natuurlijk volg je tijdens je opdracht ook regelmatig aanvullende trainingen bij ons. Kwestie van verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast trek je veel op met je teamgenoten en organiseren wij kennissessies voor alle talenten. Na 13 maanden sluit je het traineeship af en heb je de keuze hebt om in dienst te gaan bij ING.

 

Selectieprocedure ING Top Engineer Program

Kennismaken?

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Mooi! Maar Top Engineer word je niet zomaar.

1. Stuur je CV

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend CV? Dan nodigt Anneloes je uit voor een gesprek. Anneloes is onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek maak je een capaciteitentest bij ons op kantoor.

3. Gesprek bij ING

Tijdens dit gesprek word je beoordeeld door assessoren van zowel ING als Young Colfield. Daarnaast heb je tijdens dit gesprek volledig de mogelijkheid om al je vragen die je nog hebt over de organisatie, de werkzaamheden en het team te stellen.

4. Tweede selectiegesprek

Voordat je dit gesprek ingaat, vul je online een vragenlijst in over je persoonlijkheid. Tijdens dit gesprek bespreek je de uitkomst hiervan met Els, zij zal je vanuit Young Colfield ook begeleiden in je traineeship. Stap 5 volgt daar vaak direct op en is dan dus het arbeidsvoorwaardengesprek.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? YES! Tijdens een gesprek nemen we alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken we wanneer je gaat beginnen.

Solliciteren

Kennismaken?

Direct Solliciteren

Ben je overtuigd van ons verhaal en wil je meteen solliciteren? Dat kan via onderstaande link.

Solliciteer direct

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder ervaringen van onze top engineers.

Vincent Tunru

Vincent Tunru

ING Top Engineer

'Ik ben erg tevreden met de kans die ik heb gekregen om me verder te ontwikkelen op het gebied van Angular.'

Hey Vincent, wat doe jij allemaal bij ING?

In mijn team Vermogen proberen we mensen te helpen meer geld over te houden. Qua concrete IT-werkzaamheden vertaalt zich dit in bijvoorbeeld het maken van een online tool om bewustwording te scheppen over hoe je makkelijk geld kunt besparen, of een aanmeldformulier voor een spaaractie. Eerder heb ik in het team gezeten dat Mijn ING voor zakelijke klanten beheert. Daarnaast coördineer ik met twee andere ING’ers het beheer van de interne collectie Angular-componenten. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat, wanneer ING-medewerkers hier verbeteringen op willen toepassen, hun pull-requests gereviewd worden, dat we plannen hoe we omgaan met nieuwe versies van Angular, en bedenken wat ING nog meer op front-end-gebied kan gaan doen.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Waar ik vooraf verwachtte dat ik voornamelijk veel op het gebied van technologie zou leren -wat ook is gebeurd-, is het waardevolste voor mij voornamelijk geweest om ervaring op te doen met agile software-ontwikkeling, en first-hand mee te maken hoe je dat goed doet. Daarnaast ben ik erg tevreden met de kansen die ik binnen ING heb gekregen om me, gezien mijn interesse in front-end-werk, verder te ontwikkelen op het gebied van Angular.

Het voordeel van het traineeship is dat je in contact bent met mensen die in dezelfde fase als jij zitten, en je aan hen kunt spiegelen. Het leuke is dat je je doorgaans op heel verschillende plekken, binnen de grote organisatie die ING is, bevindt, en je zo een idee krijgt van wat er elders speelt.

 

Tim Soethout

Tim Soethout

ING Top Engineer

'Ik ben iemand die lui is'

Tim, vertel, wat heb je gedaan?

Ik ben aan de slag gegaan als Development-Engineer bij de Mobile-afdeling bij ING, die verantwoordelijk is voor alles wat met de Mobiel Bankieren-app te maken heeft. Hier ben ik vooral druk geweest met het leren kennen van de ING als grote organisatie en alles wat er reeds gebouwd is en hoe ik met een frisse moed en blik daaraan nieuwe ideeën kon leveren en implementeren.

Waarom past dit bij je?

Ik ben iemand die lui is. Dit is als software-ontwikkelaar een goede eigenschap. Ik wil alles automatiseren, zodat ik niets een keer teveel (handmatig) hoef te doen. Dit zorgt er ook voor dat je vanaf het begin alles goed wilt opzetten en dus kwaliteit wil neerzetten.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk in een team terecht ben gekomen waar we kwaliteit voorop zetten en softwarecomponenten maken die nu door veel andere teams heen gebruikt worden en daarmee dus door miljoenen klanten per dag gebruikt wordt.

Hoe kijk je erop terug?

Als trainee heb je een goede ingang bij een organisatie als ING. Zo stond ik op gegeven moment ons innovatie-idee bij de ING-brede Hackaton te pitchen meer dan 400 man. Dit is een ervaring die ik nooit in mijn 3e maand bij ING had verwacht, maar achteraf gezien ontzettend leuk was.

Uiteindelijk ben ik goed geland en zit ik in een leuke omgeving die toonaangevend en vooruitstrevend is.

Youssef Oujamaa

Youssef Oujamaa

ING Top Engineer

'Als lid van het Scrum team was het mijn rol om mee te werken aan het ontwerp en de realisatie van de web applicatie'

Ha Youssef. Hoe verliep jouw traineeship?

‘Mijn traineeship begon in het scrum team dat verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van een nieuwe applicatie. De webapplicatie die wij hebben ontwikkeld maakt het voor klanten mogelijk om online een offerte aan te vragen voor een lening, we hebben hierbij technologieën toegepast als AngularJS en JAX-RS. Verder hebben we intensief samengewerkt met andere teams die verantwoordelijk waren voor de backend-services.’

Welke rol had jij daarin?

‘Als lid van het scrum was het mijn rol om mee te werken aan het ontwerp en de realisatie van de webapplicatie. Omdat we in DevOp teams werken en de agile ontwikkelmethodiek hanteerde was het vanzelfsprekend om continue bij te dragen aan het verbeten van het software ontwikkel proces.’

Waar werk je nu aan?

‘Na verloop van de eerste release van de online offerte aanvraag webapplicatie ben ik overgestapt naar het scrum team die werkt aan verschillende applicaties gerelateerd aan spaar producten. Uit ervaring en inzichten van het eerste team is het mogelijk geweest om ook in het nieuwe team weer aanzienlijk verbeteringen door te voeren.’