In dit traineeship ga je aan de slag in een dynamische omgeving van ING, waar je volgens de nieuwste methoden aan complexe IT projecten werkt. Als Engineer vervul je in een professioneel team van Development- en Operations Engineers (DevOps team) een belangrijke IT inhoudelijke rol bij het ontwikkelen van applicaties.

Voorafgaand dit avontuur volg je een fulltime inhouse opleiding van een maand, zodat je klaargestoomd wordt voor je werkzaamheden bij ING. Ondanks dat je dedicated bezig met bent één opdrachtgever, laat Young Colfield je niet los. Wij zijn blij met je en willen je graag regelmatig blijven zien. Dat doen we door trainingen te geven en kennissessies te organiseren, voor jou en je teamgenoten.

Teamgenoten? Ja, want het traineeship doorloop je samen met vijf andere toegewijde Young Colfield trainees. Mocht je na 13 maanden nog dieper in het ING leven willen duiken? Dan heb je de mogelijkheid om in dienst te treden bij ING.

Voorwaarden ING Top Engineer Program

Do you have what it takes?

Universitaire studie

Je hebt een bèta studie afgerond (Informatica, Artificial Intelligence, Computing Science, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde of een aanverwante studierichting).

Talen

Je Nederlands en Engels zijn goed en je hebt aantoonbare interesse in verschillende programmeertalen, waaronder JAVA.

Interesses

Bij het horen van termen als Agile, Scrum, Test Driven Development en Single Page Apps begint het te kriebelen (op een positieve manier).

Toekomst

Je bent dol op het vak en volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet.

Systemen

Je hebt interesse in Polymer, AngularJS, JQuery, HTML, CSS, Jersey, Jackson (JSON) en/of Spring Framework.

Authentiek

Je bent zelfkritisch en je wilt heel graag groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld.

Selectieprocedure ING Top Engineer Program

I have what it takes!

Mooi. Maar Top Engineer word je niet zomaar. Dit zijn de stappen die nog tussen jou en deze mooie baan in liggen.

1. Stuur jouw cv

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Dan nodigt Anneloes je uit voor een gesprek. Zij is onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek maak je een capaciteitentest bij ons esthetisch verantwoorde kantoor.

3. Gesprek bij ING

Test gehaald en Anneloes overtuigd? Mooi! Dan ga je naar ING. Tijdens dit gesprek word je beoordeeld door assessoren van zowel ING als Young Colfield. Daarnaast krijg je tijdens dit gesprek volop de ruimte om al je vragen over de organisatie, de werkzaamheden en het team te stellen.

4. Tweede selectiegesprek

Wederom een goed en fijn gesprek gehad? Voordat je dit gesprek ingaat, vul je online een vragenlijst in over je persoonlijkheid. Tijdens dit gesprek bespreek je de uitkomst hiervan met onze Talent Manager Anneloes. Stap 5 volgt daar vaak direct op.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? YES! Tijdens een gesprek nemen we alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken we wanneer je gaat beginnen. We houden hier graag rekening met jou wensen en mogelijkheden, dus de startdatum is altijd in overleg.

Solliciteren

Ik pas in dit plaatje en wil graag solliciteren voor het ING Top Engineer Program.

Solliciteren ING Top Engineer Program

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder ervaringen van onze top engineers.

Jules Mensink

Jules Mensink

ING Top Engineer

'Wat ik leuk vind aan Young Colfield is dat je een netwerk opbouwt binnen de ING, maar ook buiten de ING.'

Ik begon mijn traineeship met een trainingsmaand en dit was voor mij heel erg leerzaam. Ik werd hier meteen in het diepe gegooid met een Java training, waarna we in de tweede helft van de maand zelf een applicatie gingen bouwen.
ING staat voorop met de manier van werken, namelijk Agile. In het bankwezen zijn wij daar echt de voorloper in. Ik zit in een team van 7 man, waarvan 4 developers, 2 CJE’s (Customer Journey Experts) en een Product Owner. De CJE’ers houden zich bezig met Business Intelligence. Die gaan kijken hoe en waarom we bepaalde dingen maken, maar ook hoe bijvoorbeeld de flow van je pagina loopt en hoe de klanten daarover nadenken.
Wat ik leuk vind aan Young Colfield is dat je een netwerk opbouwt binnen de ING, maar ook daarbuiten. Bij Young Colfield werken allemaal jonge enthousiaste starters die aan het begin van hun carrière staan. Het geeft mij echt energie om bijvoorbeeld bij een Young Colfield avond of borrel gezamenlijk te sparren over problemen waar trainees tegenaan lopen of over hoe zij hun werk ervaren.

Daan Rotman

Daan Rotman

ING Top Engineer

'Ik heb opgemerkt dat als je in een team begint aan zo’n traineeship, dat je er niet alleen voor staat.'

Tijdens de Young Colfield trainingen – waar ik veel technische ondersteuning heb gekregen – heb ik opgemerkt dat als je in een team begint aan een traineeship, dan sta je er niet alleen voor. Als je ergens mee zit, dan is het heel erg makkelijk om dit bespreekbaar te maken met de anderen. Hierdoor raak je niet ‘verdwaald’ in een groot bedrijf en voel je je meer dan enkel een nummertje. Naast mijn team bij Young Colfield heb ik ook een team bij ING. Momenteel werken mijn ING team  en ik aan het vervangen/verbeteren van een deel van de infrastructuur binnen de organisatie, welk verantwoordelijk is om applicaties live te zetten. Ik heb samen met mijn team de beginstappen hiervoor gemaakt. In deze periode heb ik niet alleen veel opgestoken op het gebied van Java en diverse programmeertalen, maar ook met betrekking tot webapplicaties, netwerken, optimalisatie en het werken binnen een groot en tof bedrijf als ING.

Gijs den Hollander

Gijs den Hollander

ING Top Engineer

'Wat super leuk is om te zien is dat ik zoveel vooruitgang heb geboekt in het afgelopen halfjaar.'

Het team waarin ik terecht ben gekomen binnen de ING vind ik erg leuk. Het team is redelijk klein, slechts 6 personen, maar iedereen is al lang werkzaam binnen de ING waardoor er ontzettend veel ervaring en kennis aanwezig is. We zitten voornamelijk tussen de Backend en Front-end en we werken volgens de Agile methode. Ik vind het werk erg uitdagend. We brengen klantgegevens naar de website of de mobiele app en dan gaat het vooral om transacties en balans. Ik werk het meeste met Java-applicaties en een klein beetje Front-end. Daarnaast zit ik in een superleuk team bij Young Colfield. Binnen ING zitten we allemaal op een andere afdeling en daarom kunnen we veel sparren en ervaringen delen met elkaar.