Old Colfield @ ING met Joren

Als net startende trainee van het Talent Program wilde ik meer weten over het Dedicated Program van ING. Vandaar dat ik Joren wilde interviewen om te onderzoeken hoe hij op deze periode terugkijkt en welke rol Young Colfield heeft gespeeld. We hebben onder het genot van een verse gember thee afgesproken in het hoofdkantoor van ING te Amsterdam.

Hi Joren, waarom heb je in het verleden voor Young Colfield gekozen?

Tijdens mijn studie Industrial Design had ik me al enigszins verdiept in de wereld van programmeren. Ik merkte dat ik hier erg enthousiast van werd en zag daarom het ING Top Engineer Program van Young Colfield als een ideaal middel om dat verder aan te wakkeren. Ik was op dat gebied namelijk nog een rookie en had daarom baat bij begeleiding in de ontwikkeling van mijn hard skills. De combinatie van een strak opleidingsprogramma en een aangename sfeer was voor genoeg om bij Young Colfield te starten.

Hoe heb je ervaren om in een team te zitten met andere trainees?

Je talent manager investeert veel tijd en aandacht in de persoonlijke begeleiding, maar daarnaast heb je veel trainingsdagen met je traineeteam. Het is fijn om dit traject met een team te doorlopen. Persoonlijk vond ik het even waardevol dat je in nauw contact staat met trainees uit andere programma’s. Binnen Young Colfield werken namelijk veel ‘Eager Beavers’, happige, enthousiaste en energieke mensen. Er worden daardoor veel activiteiten naast je opleidingsprogramma georganiseerd.

Wat waren gedurende het programma de dagelijkse werkzaamheden bij ING, en nu?

Mijn team is hoofdzakelijk bezig met front-end. In deze rol bouwen we de bouwblokken zoals buttons of links. Zulke kleine componenten worden tevens gebruikt bij andere applicaties, zodat er consistentie is qua stijl, design en functionaliteit. De eerste persoonlijke taak die ik kreeg was het maken van de inputbalk voor je e-mail bij een aanmeldingsformulier. De code die ik had geschreven moest nagaan of de ingevoerde tekst valide was door te checken of er een apenstaartje en een domeinnaam in de tekst stond. In verloop van tijd heb ik gemerkt dat er een gigantische leercurve in zat. Waar ik in het begin nog een week mee bezig was, lukt me nu in een middag.

Wat waren de vooroordelen die je had over de organisatie? En blijken deze anders te zijn?

Sowieso de dresscode. Ik had verwacht dat iedereen in een pak zou lopen, maar het tegendeel is waar. Ik had bijvoorbeeld een teamgenoot die in de zomer zo nu en dan op slippers, shirt en een korte broek het kantoor binnen kwam wandelen. Zelf zou ik me er niet helemaal comfortabel bij voelen, dus zou ik het niet snel doen. Verder had ik verwacht dat er bureaucratie en red tape zou zijn, dit is gedeeltelijk bevestigd, maar lang niet zo erg als ik had verwacht. Ik vermoed dat je dit bij elk groot bedrijf zal hebben. Het is me trouwens opgevallen dat binnen het ontwikkelingsteam het niet uitmaakt voor welk bedrijf ze werken, het was dus niet een onderdeel van de identiteit van een ING-ontwikkelaar. Iedereen wil gewoon vette en innovatieve producten bouwen, waardoor we vanuit een passie de applicatie gebruiksvriendelijker en sneller willen maken.

Welke les zou je mee willen geven aan startende trainees?

Het heeft mij ongeveer 3 maanden geduurd om alles te leren. Na deze periode kon ik echt iets bijdragen en toevoegen aan de prestaties van het team. Het is van belang dat je je als trainee niet op de kast laat jagen, want het kan overweldigend zijn als je als rookie in zo’n grote organisatie komt. Veel dingen zijn nieuw voor je, waardoor je moet leren je grenzen aan te geven.

Ik heb begrepen dat je binnen Young Colield meerdere trainingen hebt gegeven, kan je me wat vertellen over de Zero to Hero programmeercursus?

Ik had de ambitie om verder te groeien in het geven van trainingen. Zo ontstond het idee om een programmeerbootcamp voor Young Colfield collega’s te geven waarin de basics van het programmeren werd behandeld. Veel collega’s binnen hadden nog nooit een code geschreven en voelden een drempel het te gaan leren. Uiteindelijk hadden er in totaal 13 collega’s zich aangemeld voor de reeks van 8 lesdagen.

Je geeft ook trainingen aan de huidige ING trainees, wat moet ik me hierbij voorstellen?

Ik geef trainingen aan de huidige trainees van Top Engineer Program. Het balletje is gaan rollen toen de trainer van dit programma een keer wilde meekijken bij de Zero to Hero programmeercursus. De samenwerking is vervolgens ontstaan doordat we een kans zagen om de trainingen verder te ontwikkelen. De huidige trainer kon mij voornamelijk didactisch verder laten groeien en ik kon hem aanvullen door de nieuwst ontwikkelingen in de markt te delen. Het opleidingsprogramma van het Top Engineer Program kon daardoor beter worden aangesloten aan de daadwerkelijke werkzaamheden bij ING. Op deze manier voorkom je dat er trainingen worden gegeven die niet relevant zijn.

Bedankt voor het geven van je verhaal en de relevante tips. Veel succes bij ING en hopelijk tot snel op een alumni event van Young Colfield!