Elk project is voor onze talenten een nieuwe kans om hun skills aan te scherpen en uit te breiden. En dus ook een kans om als opdrachtgever je organisatie te verbeteren. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, projectmanagement, communicatie of  klantgerichtheid: de jonge honden zetten hun tanden erin en laten niet meer los.

Intensieve begeleiding en een uitgebreid trainingsprogramma (o.a. SCRUM, LEAN, Management Drives, Adviesvaardigheden, Professionele communicatie, Appreciative Inquiry, PRINCE 2) zijn onderdeel van het Talent Program.

Wil je een trainee? Ben je een toekomstig trainee? Of heb je zin om een keer van onze glijbaan af te gaan? Je bent van harte welkom.

Meer te weten komen over het Talent Program?

Voorwaarden Talent Program

Do you have what it takes?

Universitaire studie

Een afgeronde universitaire studie, welteverstaan. Bij voorkeur Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of een andere studie waarin je jouw passie voor organisaties hebt kunnen botvieren.

Maximaal 2 jaar werkervaring

Helemaal geen werkervaring? Geen probleem. Een beetje werkervaring? Ook prima.

Nevenactiviteiten

Bestuurslid van de studie- of voetbalvereniging, redacteur voor het studieblad of student-assistent: je deed verschillende dingen naast je studie.

Lef

Een gezonde dosis durf is essentieel in ons werk. Jij wandelt dus fluitend buiten de gebaande paden. 

Authentiek

Je bent zelfkritisch en staat te popelen om te groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld. We vinden het namelijk heel belangrijk om met fijne mensen te werken.

Selectieprocedure Talent Program

Kennismaken?

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Mooi! Maar Young Colfielder word je niet zomaar.

1. Stuur een CV

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend CV? Dan nodigt Anneloes je uit voor een gesprek. Anneloes is onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek maak je een capaciteitentest bij ons op kantoor.

3. Tweede selectiegesprek

Voordat je dit gesprek ingaat, vul je online een vragenlijst in over je persoonlijkheid. Tijdens dit gesprek bespreek je de uitkomst hiervan met Els, Eva of Nina, onze Talent Managers.

4. Selectiedag

De selectiedag bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een persoonlijke presentatie, assessments en individuele gesprekken. Aan het eind word je beoordeeld. Daarbij betrekken we ook graag opdrachtgevers.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? YES! Tijdens een gesprek nemen we alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken we wanneer je gaat beginnen.

Direct solliciteren voor het Talent Program

Ik pas in dit plaatje en wil graag solliciteren.

Direct solliciteren

Onze Opdrachtgevers

 

Op zoek naar een toptalent? Klaar om je organistatie te verbeteren?

Ik wil een trainee

Traineeship Programma bij Young Colfield

Ben je al organisatie opzoek naar toptalent? Maak een afspraak en laat ons je organisatie helpen te verbeteren.

Maak een afspraak

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder ervaringen van onze helden.

Joram Knigge

Joram Knigge

Innovation Specialist - Trainee Talent Program

'Meewerken in de innovatiekeuken van een grote organisatie, dat vind ik echt tof!'

Ik ben in februari 2018 begonnen in het Innovatie team van Univé. Dit team houdt zich bezig met een viertal dingen binnen Univé: het inspireren van de organisatie, het implementeren van nieuwe of vernieuwde producten of diensten, het faciliteren van innovatie binnen de organisatie en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor Univé. Ik heb één groot project waaraan ik werk en dat is het project Aankoopcheck. Dit project zit in horizon 1 (beginfase) en we onderzoeken of de klanten van Univé geïnteresseerd zijn in dit nieuwe product dat Univé wil aanbieden in combinatie met een verzekering. Wat ik erg leuk vind aan deze opdracht is dat ik van dichtbij mee kan kijken in de innovatiekeuken van een grote organisatie als Univé. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe organisaties proberen te vernieuwen en in deze opdracht zit ik daar middenin. Daarnaast ben ik erg blij dat de trainingen die ik tot nu toe bij Young Colfield heb gevolgd heel goed aansluiten op de opdracht die ik nu doe. Veel van de geleerde skills kan ik meteen inzetten. Door coaching gesprekken met mijn Talent Manager en begeleider bij Univé merk ik nu al dat ik de vruchten pluk (😉)

Daphne Bijkerk

Daphne Bijkerk

Project Management Officer - Trainee Talent Program

'Ik heb gezorgd dat elk perspectief op tafel kwam en we samen aan een strategie bouwden.'

Hallo Daphne, kun je wat meer vertellen over jouw opdracht bij DJI?

Voor mijn opdracht bij Dienst Justitiële Inrichtingen was ik als Project Management Officer betrokken bij de implementatie van het Elektronisch Patiënten Dossier binnen de instellingen van het gevangeniswezen. Hierbij was ik o.a. verantwoordelijk voor het bijhouden van planning, begroting, projectplannen en rapportages. Daarnaast was ik betrokken bij het project Telefonie voor Justitiabelen. Door het uitvoeren van de ondersteunende taken was ik inhoudelijk goed op de hoogte van het project. Gedurende mijn opdracht heb ik meer verantwoordelijkheid naar me toe getrokken en heb ik me met name bezig gehouden met de implementatie van de nieuwe telefonievoorziening in de 35 inrichtingen. Ik zorgde ervoor dat de medewerkers in deze inrichtingen volledig op de hoogte waren van de planning en hun taken en verantwoordelijkheden. Hierdoor kon ik fungeren als een soort spin in het web.

Wat heb jij toegevoegd tijdens je opdracht?

Ik heb geprobeerd de verbinding te maken tussen het projectteam op het hoofdkantoor en de inrichtingen zelf. De inrichtingen hebben te maken met veel verandering, die veelal wordt doorgevoerd vanuit projecten uit Den Haag. Er zijn al manieren waarop de inrichtingen worden betrokken in de besluitvorming, maar vaak ligt de focus op de inhoud van de projecten en minder op de communicatie hiervan. Door het organiseren van informatiebijeenkomsten en lessons learned sessies voor medewerkers uit ‘het veld’ heb ik hen meer betrokken. Het werd door de inrichtingen als zeer prettig ervaren dat zij ten alle tijden op de hoogte waren van de ontwikkelingen en zich comfortabel voelden met de veranderingen die hen te wachten stonden.

Daarnaast heb ik gedurende mijn opdracht een projectteam gestart met betrekking tot één specifieke inrichting. De telefonievoorziening in deze inrichting bleek zeer complex en achterhaald te zijn. Veel verschillende stakeholders met verschillende belangen speelden een rol, maar er was geen eenduidigheid in de verantwoordelijkheid voor de oplossing voor deze situatie. Voor mij als trainee was het zeer leerzaam om dit op te pakken. Ik heb gezorgd dat elke stakeholder zijn/haar perspectief over de situatie op tafel legde en we gezamenlijk een strategie voor een oplossing konden bouwen.

Wat hoop je nog meer uit het traineeship te halen? 

Het liefst oriënteer ik me breed tijdens mijn traineeship, zodat ik mijn persoonlijke ambitie en visie steeds scherper krijg. Ik heb nu een kijkje in de keuken gekregen van een overheidsinstelling en het lijkt me zeer leerzaam om mijn volgende opdracht te doen bij een corporate.

Emily van de Bunt

Emily van de Bunt

Project Management Officer - Trainee Talent Program

'Bij Young Colfield word ik op allerlei verschillende manieren gevoed met inspiratie.'

Sinds februari 2018 ben ik begonnen bij Inter IKEA Group, waar ik meewerk in het team Digital Workplace. Hier zijn projecten gaande om de ‘digitale werkplek’ van de IKEA medewerkers te verbeteren. Één van deze projecten heeft als doel om een online platform voor samenwerken op te zetten en hiermee de samenwerking te verbeteren voor alle IKEA co-workers (200.000!) verspreid over de hele wereld. Dit project begeleid ik samen met mijn projectleider, waarbij we zorgen dat alle stakeholders zijn aangehaakt en iedereen over alle nodige informatie beschikt. Daarnaast zorgen we dat de verschillende aspecten binnen het project in gang worden gezet. Denk hier bij aan het communicatieplan, procurement, launchplan, IT-plan enzovoorts.
Bij Young Colfield word ik op allerlei verschillende manieren gevoed met inspiratie, andere invalshoeken en nieuwe energie tijdens verschillende trainingen en coaching sessies. Deze elementen probeer ik vervolgens met mijn jonge enthousiasme mee te nemen in meetings en brainstorms die we voor dit project hebben.

Michiel Baeten

Michiel Baeten

Business Analist - Trainee Talent Program

'Het belangrijkste doel van mijn traineeship was ontdekken in welk type bedrijf of functie ik verder wil gaan.'

Mijn derde en laatste opdracht doe ik bij Schiphol. Schiphol groeit en loopt daarbij tegen haar grenzen aan. Genoeg reden om ervoor te zorgen dat de processen worden geoptimaliseerd en maximale efficiëntie wordt bereikt. Dit wordt onder andere gedaan door vol in te zetten op innovatie. In mijn team (Operational Intelligence) helpen we de proceseigenaren met het verbeteren van de processen door middel van data-analyse. Ik doe dit zelf voor de eigenaren van de passagiersprocessen Arrival, Departure en Transfer. Dit betekent dat ik niet alleen veel ad hoc vragen beantwoord, maar ook zelf op zoek ga in de data naar mogelijke verbeteringen in de processen.

Het belangrijkste doel van mijn traineeship was ontdekken in welk type bedrijf of functie ik verder wil gaan. Na drie totaal verschillende opdrachten (ABN AMRO – Business analist, DJI – Communicatie en Schiphol – Process analist) kan ik zeggen dat ik alle kansen heb gekregen bij Young Colfield om dit doel te bereiken.

Tymon Geul

Tymon Geul

Improver - Trainee Talent Program

'Bij ING ben ik non-stop naar verbeteringen aan het zoeken en nieuwe ideeën uit aan het werken'

Sinds januari dit jaar is mijn (eerste) opdrachtgever ING in de rol van ‘Improver/Verbeteraar’. Wat ik ontzettend fijn vind aan mijn opdracht bij ING is dat ik een behoorlijk vrije rol heb in de projecten en dus veel ruimte krijg om mijn opdracht op mijn manier in te vullen. Ik ben momenteel met twee projecten bezig waarbij één project gaat over teameffectiviteit en het andere project over de recruitment en development van IT-engineers. Ik heb meerdere malen per week afstemming met de projectteams van beide projecten en daarin is mijn rol als Improver dat ik bezig ben met het uitvoeren van de projecten.
Young Colfield heeft voor mij echt een thuis gevoel. Als het ontzettend hectisch is op mijn opdracht dan vind ik het heerlijk om af en toe even op het kantoor van Young Colfield te werken met andere trainees. Het is gewoon een ontzettend leuke club mensen, waardoor ik met enorm veel plezier naar mijn werk toe ga!

Guido Heunen

Guido Heunen

Projectleider - Trainee Talent Program

‘Projectleider als startersfunctie? Ik weet niet of ik dit zonder Young Colfield had kunnen bereiken.’

Momenteel werk ik als projectleider bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in Den Haag en Gouda. In deze rol zet ik mij fulltime in voor het project Veilig en Digitaal werken in de Commissies van Toezicht (CvT). Ik houd mij bezig met het ondersteunen van alle Commissies van Toezicht (maar liefst 49!) bij de in beheername van een veilig (wat voldoet aan de normen uit de wet AVG) en digitaal systeem. Momenteel krijgen de CvT-leden de stukken nog binnen via de post of via een privé e-mailadres. Dit project brengt dus behoorlijke veranderingen mee voor de CvT-leden. Als projectleider ben ik eindverantwoordelijk voor het behalen van de projectdoelstelling: de in beheername van de samenwerkruimte (eSWF) bij alle CvT’s in 2018. Onder mijn werkzaamheden vallen de ontwikkeling en het bijhouden van het draaiboek en implementatieplan, contactpersoon zijn voor alle stakeholders, de ontwikkeling en het geven van workshops, projectrapportage aan iBoard, de link tussen de business en IT en persoonlijke introductie van het project bij de CvT’s.
De toegevoegde waarde van Young Colfield in dit project is voor mij de projectleidersrol die ik nu heb. Zonder een achtergrond in projectmanagement ben ik nu toch mooi projectleider van een omvangrijk project! Dat is een rol die je niet snel zal hebben als starter op de arbeidsmarkt.