Jij hebt een passie voor organisaties. Van profit tot non-profit, van start-up tot corporate. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, projectmanagement of communicatie: jij zet je tanden erin en laat niet meer los. In twee jaar voer jij drie tot vier opdrachten uit bij verschillende organisaties in verschillende rollen. Ook buiten de opdrachten om zorgen wij ervoor dat je je blijft ontwikkelen door intensieve persoonlijke begeleiding.

Door hardskill trainingen als SCRUM, Adviesvaardigheden en Appreciative Inquiry blijf jij jezelf ontwikkelen. Maar wij focussen ons niet alleen op de harde skills. Bij ons zijn soft skills net zo belangrijk. Jij bent onbevangen, daadkrachtig en wilt reflecteren op jezelf. Bij Young Colfield zorgen we voor een omgeving waarin dat kan en volg je trainingen als Conflicthantering en Persoonlijk Leiderschap.

En je doet het bij ons niet alleen. Samen met zeven andere trainees vorm je een traineegroep waarmee je een hechte band opbouwt. Door intervisies, maandelijkse inspirerende sessies, veel gezelligheid én een Talent Manager die altijd voor je klaar staat, haal jij het maximale uit deze reis.

Voorwaarden Talent Program

Do you have what it takes?

Universitaire studie

Een afgeronde universitaire studie, welteverstaan. Bij voorkeur Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of een andere studie waarin je jouw passie voor organisaties hebt kunnen botvieren.

Authentiek

Je bent zelfkritisch en staat te popelen om te groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld. We vinden het namelijk heel belangrijk om met fijne mensen te werken.

Nevenactiviteiten

Bestuurslid van de studie- of voetbalvereniging, redacteur voor het studieblad of student-assistent: je deed verschillende dingen naast je studie.

Lef

Een gezonde dosis durf is essentieel in ons werk. Jij wandelt dus fluitend buiten de gebaande paden. 

Maximaal 2 jaar werkervaring

Helemaal geen werkervaring? Geen probleem. Een beetje werkervaring? Ook prima.

Selectieprocedure Talent Program

I have what it takes!

Mooi. Maar Young Colfielder word je niet zomaar. Check hieronder hoe onze selectieprocedure verloopt.

1. Stuur jouw cv

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Dan nodigt Anneloes je uit voor een gesprek. Zij is onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek maak je een capaciteitentest bij ons esthetisch verantwoorde kantoor.

3. Tweede selectiegesprek

Test gehaald en Anneloes overtuigd? Dan vul je online een vragenlijst in over je persoonlijkheid en bespreek je de uitkomst hiervan met Els, Anne of Matthijs, onze Talent Managers.

4. Selectiedag

Wederom een goed en fijn gesprek gehad? Dan word je uitgenodigd voor de selectiedag. De selectiedag bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een persoonlijke presentatie, assessments en individuele gesprekken. Aan het eind word je beoordeeld. Daarbij betrekken we ook graag opdrachtgevers.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je ook de vierde stap succesvol doorlopen? Yes, gefeliciteerd! Tijdens een laatste gesprek nemen we alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken we wanneer je gaat beginnen. We houden hier graag rekening met jou wensen en mogelijkheden, dus de startdatum is altijd in overleg.

Solliciteren

Ik pas in dit plaatje en wil graag solliciteren voor het Talent Program.

Solliciteren Talent Program

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder ervaringen van onze helden.

Joram Knigge

Joram Knigge

Innovation Specialist - Trainee Talent Program

'Meewerken in de innovatiekeuken van een grote organisatie, dat vind ik echt tof!'

Ik ben in februari 2018 begonnen in het Innovatie team van Univé. Dit team houdt zich bezig met een viertal dingen binnen Univé: het inspireren van de organisatie, het implementeren van nieuwe of vernieuwde producten of diensten, het faciliteren van innovatie binnen de organisatie en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor Univé. Ik heb één groot project waaraan ik werk en dat is het project Aankoopcheck. Dit project zit in horizon 1 (beginfase) en we onderzoeken of de klanten van Univé geïnteresseerd zijn in dit nieuwe product dat Univé wil aanbieden in combinatie met een verzekering. Wat ik erg leuk vind aan deze opdracht is dat ik van dichtbij mee kan kijken in de innovatiekeuken van een grote organisatie als Univé. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe organisaties proberen te vernieuwen en in deze opdracht zit ik daar middenin. Daarnaast ben ik erg blij dat de trainingen die ik tot nu toe bij Young Colfield heb gevolgd heel goed aansluiten op de opdracht die ik nu doe. Veel van de geleerde skills kan ik meteen inzetten. Door coaching gesprekken met mijn Talent Manager en begeleider bij Univé merk ik nu al dat ik de vruchten pluk (😉)

Pepijn Kip

Pepijn Kip

Projectleider- Talent Program

'Ik heb geleerd dat naast inhoudelijke projectkennis het eigenlijk veel belangrijker is om open met mensen in gesprek te durven gaan.'

Vertel eens iets meer over je opdrachtgever…

Afgelopen 5 maanden heb ik op opdracht gezeten bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, kortweg de DJI. De DJI is onderdeel van het Ministerie van Veiligheid & Justitie en is verantwoordelijk voor het gevangeniswezen in Nederland. Het hoofdkantoor zit in Den Haag, maar zoals je waarschijnlijk wel kunt voorstellen staan er gevangenissen verspreid over het hele land. Ik kan ook wel zeggen dat ik gedurende mijn opdracht in letterlijke elke provincie van Nederland ben geweest.

Wat voor rol heb jij daarin?

Zoals veel organisaties is ook de DJI bezig met digitaliseren. Ik ben gedurende 5 maanden actief geweest als projectleider voor drie landelijke projecten op het gebied van digitaliseren. Mijn rol binnen die drie projecten was redelijk divers. Zo ben ik voor één van de projecten bij zo’n 18 gevangenissen langs geweest voor de implementatie van een nieuw systeem. Bij een ander project lag de nadruk veel meer op het samenwerken met ketenpartners van de DJI om laptops op cel voor gedetineerden te faciliteren. Hierbij kan je denken aan overleggen met een Officier van Justitie of het maken van afspraken advocaten. De diversiteit zorgde ervoor dat ik veel afwisseling in werkzaamheden heb gehad én dat ik dus veel van het land heb gezien.

Waarin wordt je uitgedaagd in deze opdracht?

Ik heb het als een leuke en leerzame uitdaging ervaren om binnen no-time een zekere senioriteit uit te moeten stralen. Bij elke gevangenis waar ik binnenkwam was ik ‘projectleider van …’ en werd van mij verwacht antwoorden op alle vragen te hebben en vooral ook zorgen weg te kunnen nemen. Hierin heb ik gemerkt dat naast inhoudelijke projectkennis, het eigenlijk veel belangrijker is open met mensen in gesprek te durven gaan. Mensen het idee geven dat je echt naar ze luistert en hierbij ook kunnen toegeven dat je niet op alles een antwoord hebt. Verder hield deze senioriteit ook in dat ik af en toe streng moest zijn en beslissingen moest maken voor mensen die al 30 jaar actief zijn bij de DJI, terwijl ik er zelf net  een paar maanden rondliep. Best gek, maar ook erg leerzaam.

 

Wat vind je lastiger aan de opdracht?

De DJI is een gigantische organisatie waarbinnen een sterke hiërarchische structuur en cultuur heerst. Zolang projecten vooraf duidelijk zijn afgekaderd en je bewegingsruimte als projectleider duidelijk is, merk je hier niet zoveel van. Het is echter lastig om veranderingen of initiatieven die buiten deze kaders vallen, snel door te voeren. Het kan enkele weken of zelfs maanden duren voordat een voorstel bij de juiste managementlaag is terecht gekomen er vervolgens een beslissing over wordt genomen. Ik heb gemerkt dat dit een organisatieaspect waarmee ik lastiger uit de voeten kan.

Hoe is Young Colfield voor jou van meerwaarde geweest?

Ik heb 5 maanden in een auto van de zaak mogen rondrijden. Dat is toch genoeg? Nee, om eerlijk te zijn ligt Young Colfield’s grootste meerwaarde in het hebben van medetrainees en een betrokken staff team waar je altijd bij terecht kan. Alle trainees zijn relatief recent begonnen met werken en zijn daarom vaak tegen dezelfde problemen of vragen aangelopen als jij. Hierover openlijk met elkaar kunnen praten ervaar ik als erg prettig. Soms is alleen van iemand horen dat hij of zij in dezelfde situatie heeft gezeten, al genoeg. Daarnaast bespreek je met je Talent Manager de meer overkoepelende thema’s: hoe gaat het met je persoonlijke ontwikkeling, welke kant ga je op en welke kant wíl je eigenlijk op? Deze gesprekken werken voor mij verhelderend als ik door de bomen het bos even niet meer zie op opdracht.

Emily van de Bunt

Emily van de Bunt

Project Management Officer - Trainee Talent Program

'Bij Young Colfield word ik op allerlei verschillende manieren gevoed met inspiratie.'

Sinds februari 2018 ben ik begonnen bij Inter IKEA Group, waar ik meewerk in het team Digital Workplace. Hier zijn projecten gaande om de ‘digitale werkplek’ van de IKEA medewerkers te verbeteren. Één van deze projecten heeft als doel om een online platform voor samenwerken op te zetten en hiermee de samenwerking te verbeteren voor alle IKEA co-workers (200.000!) verspreid over de hele wereld. Dit project begeleid ik samen met mijn projectleider, waarbij we zorgen dat alle stakeholders zijn aangehaakt en iedereen over alle nodige informatie beschikt. Daarnaast zorgen we dat de verschillende aspecten binnen het project in gang worden gezet. Denk hier bij aan het communicatieplan, procurement, launchplan, IT-plan enzovoorts.
Bij Young Colfield word ik op allerlei verschillende manieren gevoed met inspiratie, andere invalshoeken en nieuwe energie tijdens verschillende trainingen en coaching sessies. Deze elementen probeer ik vervolgens met mijn jonge enthousiasme mee te nemen in meetings en brainstorms die we voor dit project hebben.

Tymon Geul

Tymon Geul

Improver - Trainee Talent Program

'Bij ING ben ik non-stop naar verbeteringen aan het zoeken en nieuwe ideeën uit aan het werken'

Sinds januari dit jaar is mijn (eerste) opdrachtgever ING in de rol van ‘Improver/Verbeteraar’. Wat ik ontzettend fijn vind aan mijn opdracht bij ING is dat ik een behoorlijk vrije rol heb in de projecten en dus veel ruimte krijg om mijn opdracht op mijn manier in te vullen. Ik ben momenteel met twee projecten bezig waarbij één project gaat over teameffectiviteit en het andere project over de recruitment en development van IT-engineers. Ik heb meerdere malen per week afstemming met de projectteams van beide projecten en daarin is mijn rol als Improver dat ik bezig ben met het uitvoeren van de projecten.
Young Colfield heeft voor mij echt een thuis gevoel. Als het ontzettend hectisch is op mijn opdracht dan vind ik het heerlijk om af en toe even op het kantoor van Young Colfield te werken met andere trainees. Het is gewoon een ontzettend leuke club mensen, waardoor ik met enorm veel plezier naar mijn werk toe ga!

Guido Heunen

Guido Heunen

Projectleider - Trainee Talent Program

‘Projectleider als startersfunctie? Ik weet niet of ik dit zonder Young Colfield had kunnen bereiken.’

Momenteel werk ik als projectleider bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in Den Haag en Gouda. In deze rol zet ik mij fulltime in voor het project Veilig en Digitaal werken in de Commissies van Toezicht (CvT). Ik houd mij bezig met het ondersteunen van alle Commissies van Toezicht (maar liefst 49!) bij de in beheername van een veilig (wat voldoet aan de normen uit de wet AVG) en digitaal systeem. Momenteel krijgen de CvT-leden de stukken nog binnen via de post of via een privé e-mailadres. Dit project brengt dus behoorlijke veranderingen mee voor de CvT-leden. Als projectleider ben ik eindverantwoordelijk voor het behalen van de projectdoelstelling: de in beheername van de samenwerkruimte (eSWF) bij alle CvT’s in 2018. Onder mijn werkzaamheden vallen de ontwikkeling en het bijhouden van het draaiboek en implementatieplan, contactpersoon zijn voor alle stakeholders, de ontwikkeling en het geven van workshops, projectrapportage aan iBoard, de link tussen de business en IT en persoonlijke introductie van het project bij de CvT’s.
De toegevoegde waarde van Young Colfield in dit project is voor mij de projectleidersrol die ik nu heb. Zonder een achtergrond in projectmanagement ben ik nu toch mooi projectleider van een omvangrijk project! Dat is een rol die je niet snel zal hebben als starter op de arbeidsmarkt.

Contact ons
close slider

Wil je direct contact?

+31 20 46 09 555
+31 6 39 56 65 00
talentconnection@youngcolfield.nl

Liever eerst een bericht achterlaten?

Wij staan altijd open voor een goed gesprek en sparren graag over de mogelijkheden voor jou. Stuur ons dus gerust een berichtje, zodat we met elkaar in contact kunnen komen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten en misschien zelfs nog wel meer.

Young Colfield B.V.

Hogehilweg 24
1101 CD Amsterdam Zuid-Oost